Terug naar het overzicht

Nike European Logistics Campus (ELC)

In België staat het Nike European Logistics Campus (ELC), een indrukwekkend distributiecentrum dat duurzame innovatie combineert met logistieke efficiëntie en werk biedt aan meer dan 6.000 medewerkers.

Gelegen in Laakdal, ongeveer 50 km buiten Antwerpen, fungeert dit centrum als een centraal punt voor de logistieke activiteiten tussen de wereldwijde fabrieken en hun klanten in Europa. Dit ultramoderne centrum wordt volledig aangedreven door hernieuwbare energie en draagt bij aan Nike’s streven naar een koolstofneutrale en afvalvrije toekomst voor sport.

Om de interne distributie van onder andere veiligheidsschoenen te optimaliseren, was Nike ELC op zoek naar een partner die niet alleen de juiste veiligheidsschoenen kon leveren, maar ook de interne processen, inventory management, distributie en retouren kon verbeteren. In samenwerking met Dexis Belgium leverde Telloport een end-to-end oplossing voor de distributie van veiligheidsschoenen. Ondertussen worden de Telloport-oplossingen ook ingezet voor de interne verdeling van andere materialen en zendingen.

Telloport implementeerde een distriSPOT, een slimme locker-infrastructuur, op elk van de vijf ELC-sites. Deze distriSPOTs hebben momenteel twee functies:

  1. Onbemande, geautomatiseerde shop
  2. Slim, onbemand distributiepunt voor het ontvangen van leveringen, interne distributie en retouren van materialen en zendingen.

Elke locatie heeft de juiste voorraad aan veiligheidsschoenen die de medewerkers op een gecontroleerde manier zelfstandig kunnen afhalen.

Het Telloport-platform is aan de ene kant geïntegreerd met de softwaresystemen van de leverancier en aan de andere kant met de systemen van Nike ELC. Hierdoor ontstaat er een end-to-end digitalisatie van het volledige supply chain-proces. De toeleverancier heeft via inventory management realtime inzicht in voorraden, afhalingen en retouren op elke site en weet exact wanneer en wat aangevuld moet worden.

Nike ELC heeft een duidelijk realtime inzicht in het volledige proces, het verbruik, de voorraad, de leveringen en retouren. Medewerkers kunnen zelfstandig schoenen afhalen, retouren, bestellen en zelfs een bezoek aan de orthopedie inplannen. Ondertussen worden de Telloport-oplossingen ook gebruikt voor het bestellen, ontvangen en verdelen van MRO-materialen en is er interesse om de oplossing in te zetten voor andere processen, zoals de wasserij en distributie van bedrijfskleding.

De Telloport-oplossing bij Nike ELC biedt aanzienlijke voordelen voor alle betrokken partijen. Leveranciers en interne medewerkers van Nike ELC profiteren van tijdsbesparingen en flexibiliteit bij het leveren, afhalen, bestellen, retourneren en controleren van materialen. Bovendien zorgt de end-to-end digitalisatie van het supply chain-proces voor kostoptimalisatie en een gecontroleerd proces, waarbij verlies van materialen en zendingen tot een minimum wordt beperkt. Het gebruiksgemak van de eenvoudige Terminal Interface op elke locatie maakt het efficiënt leveren en afhalen van goederen zonder fouten mogelijk.

Become a winner & contact our supply chain expert

Contact